Pohjalaisuutta savon seudulla

Onnistuneet konsertit

POHJALAISKUOROJEN ONNISTUNUT KONSERTOINTIMATKA MIKKELISSÄ

Teksti: Antti Tervasmäki

Kuvat: Eija ja Juhani Nummela

Etelä-Pohjanmaan poliisilaulajat ja Ilmajoen musiikkiopiston Kampraattikuoro vierailivat Mikkelissä 30-31.1.2016. Niin komiaa kuorolaulua ei ole pitkiin aikoihin kuultu Päämajakaupungissa. Viihdekonsertti oli pääkirjaston Mikkeli-salissa ja kirkkokonsertti Mikkelin tuomiokirkossa. Molempia kuoroja johti diplomilaulaja Arto Risku Nurmoosta.

Runsas yleisömäärä yllätti molemmissa konserteissa. Niinpä puheenjohtaja Antti Tervasmäki innostui onnittelemaan tervetulosanoissaan yleisöä ”Pitää oikeen onnitella teitä arvoosa yleisö, sillä te ootta tullu ehrottomasti parhaaseen tilaisuuteen, vaikka täällä samaniakaisesti onkin valtakunnalliset työväen näyttämöpäivät ja 11 teatteria , räppäri Cheek jäähallilla ja tankokuningas Teemu Roivainen esiintymässä”. Kaupungin tervehdyksen toi kunnallisneuvos Arto Seppälä. Väliaikakahvit tarjoolivat Sotilaskotisisaret. Pohjalaishuumorin taitajat Heikki Koivisto, Olavi Raitila ja Heikki Keisala juonsivat ja saivat yleisön monenhen kertahan nauramahan ja tosissaan.

Viihdekonsertin Poliisilaulajat aloottivat reirusti etelä-pohjalaisilla kansansävelmillä ”juomaripoijan hevoonen” ”eikä meitä surulla rukita”ja muitakin rekilauluja. ”Naapurin Kaisan” ilmetty solisti oli Jussi Vuorela. Sitten lauloovat 3.30, joka on J. Leskisen sävel.

Kampraattikuoron heleät äänet soivat soinnukkaasti, kun salissa kaikui uudempi etelä-pohjalaanen laulu ”Hailen Munkka ja ”Mennehellä viikolla”. Sitten tuli ikimuistetava Amado Mio. Tango A Mor soi kaihoosasti loistavana solistinaan Sirkku Järvinen.

Ilta päättyi kuorojen yhteisesiintymiseen. Ylimääräisenä saimme kuulla F. Paciuksen Suomen Laulun, joka pysäytti tulkinnallaan jokaisen salissa olevan. Olemme suomalaisia.

Tervasmäki luovutti Mikkelin seudun Pohjalaisten kiitoksena kunnialippiksen Arto Riskulle raikuvin suosionosoituksin. Arto johtikin viimeisen kappaleen päässään klippis, jossa lukoo ”En oon korvaamatoon, mutta paras maharollinen”. Risku puolestaan lahjoitti yhdistykselle Poliisilaulajien ”Lakeurella sinertää” ja Kampraattien ”Tungetteleva tango” CD- levyt.

Tuomiokirkon konsertti oli loistelias ja laulut valittu asiantuntemuksella. Kun kappalainen Jyrki Koivikko oli toivottanut yleisön tervetulleeksi, niin Poliisilaulajat aloittivat ”Koska valaissee kointähtönen”, sitä seurasi Piiparisen Oi katso, mikä aamu. Erityisesti jäi soimaan Rimpsky-Korsakowin Pater Noster (Isä meidän).

Kampraatti aloitti heleästi Toivon Kuulan ”On kaunis synnyinmaamme”. Mahtavaa oli kuulla C. Fanckin ”Panis Angelilus, leivästä enkelten”. Puhuttelevasti soi K. Tikan ”Armolaulu” solistinaan Arto Risku. Armossa on jotain ja kun se lauletaan taidokkaasti, niin kuulija pysähtyy miettimään elämän todellisuutta. Päätöskappaleena kuorot esittivät yhteisesti erään maailman tunnetuimman ja komeimman kuorolaulun ”Hebrealaisten orjien kuoro” Verdin opperasta Nabucco. Yleisö oli mykistynyt, kunnes taputukset alkoivat.

Hieno reissu, Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajat ja Ilmajoen musiikkiopiston Kampraattikuoro !

Tulukaa toistekkin!

Valokuvia viihdekonsertista Mikkeli-salissa 30.1.2016 (Foto:Juhani Nummela)

 

3f402895-4b3b-46ad-ba28-9e5da02cc6f7 (2)

Poliisikuoro tämmäilee, ennekuin kajahtaa ”Juomaripoijan hevoonen” ja muita rekilauluja.

 

6d794a44-3e67-45eb-8ed1-4296136a97f9 (2)Juontaja Olavi Ritala runooloo, kuoronjohtaja Arto Risku odottelee pääsyä paikalleen ja säestäjä Risto Lehtinen kiirehtii pianon ääreen. Etupenkisä istuuvat takaanpäin nähtynä Tervasmäki ja Seppälä sekä toinen säestäjä Liisa Metsä-Ketelä

 

4b791088-82e0-42e0-a365-3d1fc02b32e0 (2)Kuorojen komiaan yhteisesiintymiseen ja F. Paciuksen ”Suomen lauluun” päättyi konsertti-ilta

 

 

Valokuvia kirkkokonsertista 31.1.2016 tuomiokirkossa (Foto: Eija Nummela)

1cd20e79-5bbd-4286-a577-b36ecea1f944 (2)Poliisilaulajat lauloivat mieleenpainuvasti. Tarkkaavainen katsoja voi ihailla myös upeaa Antti Salmenlinnan lasimaalausta, josta näkyy savolaista historiaa ylienkeli Mikaelin johdolla. Alttaritaulun ”Jeesus ristillä” on maalannut Antti Halonen

 

 

7648f3c4-e690-4f8b-88ca-b0e56aa833ca (2)Kampraattikuoro esiintyi armorikkaasti ja taidokkaasti.

 

 

e0a59ee4-90c5-4475-b0ac-fafa736c87f4 (2)Kirkkokonsertti päättyi kuorojen yhteisesiintymiseen päätöslaulunaan Hebrealaisten orjien kuoro Verdin opperasta Nabucco. Kuoroja johti diplomilaulaja Arto Risku.

 

 

HUOM!

Kuvat saat suuremmiksi klikkaamalla sitä. Toiminta – sivulta löytyy sama juttu pdf – muodossa.  Siellä tekstiin liitetyt kuvat ovat isompia.

Puheenjohtaja porisoo – sivulla on myös uutta porinaa.

KÄYKÄÄ KATSOMASSA NÄITÄ SIVUJA..

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Avainsanapilvi

%d bloggaajaa tykkää tästä: