Pohjalaisuutta savon seudulla

Jäsenkirjettä pukkaa

MIKKELIN SEUDUN POHJALAISET, jo vuodesta 1983

On mulla pareekin puku, mutta se on ny paikattavana” sanoi Alajoen renki kun häihin meni.

JÄSENKIRJE 8.4.2016

Terves, Mikkelin seudun Pohjalainen. Erinomaasta kesän orotusta. Ajattelimma heittää kirjehellä ja kertua vähän kuulumisia, vaikka onhan meillä nuo Lähteenmäen Reijon ylläpitämät kotisivut komiasti netissä, mutta kaikilla ei sitä nettiä ole. (googlaa Mikkelin seudun Pohjalaiset).

Vuosikokous pirettihin 7.4.2016 Kiinteistökehitys Naistinki Oy:n toimitiloissa vanhalla kasarmialueella. Toimitusjohtaja Kyösti Ylijoki, lähtöösin muuten Lapualta, esitteli kokouksen aluussa yhtiönsä toimintaa. Yhtiö hallinnoi teollisuus-liike- ja oppilaitoskiinteistöjä. Kokousväki totesi että pelkästään veronmaksajien puolesta on tärkiää, notta jämäkästi hoidetaan näitä suuria kiintestömassoja ja pysytähän kilpaalussa mukana.

Hallitukseen tuli valituksi entinen kokoonpano. Puheenjohtajana jatkaa sosiaalineuvos Antti Tervasmäki (Lapua), varapuheenjohtajana ja rahastonhoitajana Kyllikki Kaaja (Laihia), sihteerinä Heli Joensuu (Kuortane), Marjatta Laitinen (Laihia), Juhani Nummela (Lapua), Arto Seppälä (Vähäkyrö) ja Ailo Ala-Vannesluoma (Alavus). Hallituksen keskeisenä tavoitteena on elvyttää pohojalaasuutta ja sen kulttuuriperintöä Etelä-Savossa. Torettihin notta nuorisoa tulisi saada mukaan Voisiko esimerkiksi näytelmäharrastus olla sellainen keino, jolla yhdistys vetääsi jälkeläisiä ja muitakin mukahansa?Ollahan me tätä harrastusta alkaneet elvyttää mm. pikkujouluissamme.

Maksavia jäseniä on siinä vajaa 40. Kasvua ei ole ollut, koska luonnollista poistumaakin on. Kuitenkin on voitu havaaata, notta vähän nuorempaa ja aika hyvin menestyvää pohjalaasta on tullut täyttämähän aukkoja, vaikkei me jäseniä haalittakkaan mukahan aseman perusteella vaan maksukyvyn. Jäsenistä vielä notta ei tartte olla syntynyt Pohjanmaalla, riittää kun pohjalasiverta suvuus. Puukoon käyttöäkään ei enää tartte osata, koska se on kielletty ainakin julkisella paikalla. Näyttelytaito ja painiharrastus ovat erinomaasta meriittiä. Miksei myös laulutaito, jota meirän tapaamisissa yleensä tällääntyvät esittämähän erityysesti Alasen Jussi, Seppälän Arto ja Kaajan Kyllikki, joka osaa soitta vielä haitariakin.

Mitä me tehtihin viime vuonna 2015? Se selviää liitteenä olevasta toimintakertomuksesta. Erityysesti nostamma esille pikkujoulutapahtuman, jossa oli ennätysmäärä osanottajia eli 34, vaikka illaskortti maksoo komiasti 29 euroa. Tosin laihiaalaset kyselivät osamaksusopimusta, mutta puheenjohtaja totesi jyrkästi ”se on käteismaksu”. Illan mittahan esitettihin kohtaus 1930-luvun kuumilta vuosilta näytelmästä ”Kosoola -tapahtuu Suomessa 1929-36”. Näyttelijät taputettihin ainakin kerran takaasin. Nummelan Jussikin tilas Lapualta uuren Virkiän verryttelupuvun ihan näytelmää varten. Uusi jäsen Sulkavan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norbacka piti niin huumoripitoosen puuropuheen, jota voidaan kyllä pitää lausuntataiteenakin.

Tämän vuoden tapahtumia: Etelä-Pohjanmaan poliisilaulajien ja Ilmajoen Kampraattikuoron vierailu 30-31.1.2016. Vuosikokous 7.4.2016. Kesäteatteriretki ”Tankki täyteen” Naisvuoren kesäteatteriin 13.7. klo 14.00. Pikkujoulu perinnepäivällisineen 24.11. klo 18.00. Vinkkejä puheenjohtaja ja sihteeri ottavat mielellään vastahan. Jäsenmaksulomake liitteenä. 10 euroa.

Antti Tervasmäki                                                                                        Heli Joensuu

puheenjohtaja                                                                                             sihteeri

antti.tervasmaki@gmail.com                                                                         heli.joensuu@surffi.fi

 

TÄSSÄ LOPUKSI JÄSENMAKSUN LASKUPOHJA

Laskupohja_s-posti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Avainsanapilvi

%d bloggaajaa tykkää tästä: