Pohjalaisuutta savon seudulla

Vastataan haasteeseen

Puheenjohtajan haaste otettu vastaan

Puheenjohtaja Antti Tervasmäki esitti vuodenvaihteen toivotuksessaan, että yhdistyksen jäsenet osallistuisivat juhlavuonna järjestettäviin tapahtumiin. Meidän tuvassamme on haaste otettu vastaan jo jokin aika sitten.  Suomi 100 vuotta – teemalla on maassamme aloitettu kaksi sukkaprojektia. Tarkoituksena on neuloa villasukat jokaiselle sotiemme veteraanille ja tänä vuonna syntyvälle lapselle.

Valtakunnallinen Facebook-ryhmä ”Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta” kannustaa jäseniään neulomaan Sotiemme veteraaneille villasukkia. Juhlan kunniaksi neulottavat sukat ovat malliltaan ja väritykseltään erityisesti Suomen 100 -juhlavuotta varten suunniteltuja.

Sukat jaetaan veteraaneille vuoden 2017 aikana Suomen Sotaveteraaniliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Sotainvalidien veljesliiton kautta. Myös järjestöihin kuulumattomat veteraanit huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.

Veteraanisukkien tarve oli noin 22 000 paria ja sukkien jakaminen on alkanut vuoden alussa ja jatkuu aina vuoden 2017 itsenäisyyspäivään asti. Sukkia on neulottu tarvittava määrä.

”Villasukkakeräys kaikille juhlavuonna syntyville” -facebook -ryhmä haluaa lahjoittaa sukat kaikille 2017 syntyville vauvoille. Keräyksen projektivastaavan, Taina Kannialan, mukaan sinivalkoiset lahjasukat ovat käsityöihmisten kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle. Keräysaika on alkanut 16.5.2016 ja kestää aina vuoden 2017 joulukuuhun asti.

Tosiaankin, meidän tuvassamme on Annikki ”tehtaillut” sukkia seuraavasti: Veteraanisukat 9 paria, sinivalkoiset vauvasukat 20 paria.

veteraanisukat_2

Veteraaneille tarkoitetut sukat menivät jakoon Virtain Sotaveteraanien kautta. Vauvasukista on osa mennyt Seinäjoen synnytyssairaalaan ja toinen osa Mikkelin synnytyssairaalaan.

Vaikka emme kuulukkaan facebookkiin, niin sukkien lähetyshomma on hoitunut Annikin sisaren Railin kautta.

veteraanisukat_1

Veteraanisukat tuli pakata erityisiin ”vöihin” ja niihin kirjoitettiin sukkien valmistajan nimi. Vauvasukille on myös oma ”lappunen”, josta selviää valmistaja.

Puheenjohtajan haasteeseen vastaamme myös seuraavasti: Talvisodan päättymisen muistopäivänä (13.maaliskuuta) sytytämme useille menetetyn Karjalan pitäjien hautausmailla sijaitseville muistomerkeille kynttilän. Tarkoituksena on käydä 10 – 13.3 tehtävän matkamme aikana 15 – 20 muistomerkillä. Olemme myös suunnitellet, että laulamme muutaman soturin voimin Lumivaaran kirkossa ”Veteraanin iltahuuto” -laulun. Ehkä ehdimme opetella myös pari muuta laulua..
kollaa_1
Kävimme Kollaanjoen taistelupaikoilla 13.3.2016. Taistelujen muistomerkille laskimme seppeleen. Kuvat: Reijo Lähteenmäki

Kynttilä- hanke saa syksymmällä jatkoa, kun toteutamme vastaavia käyntejä jatkosodan päättymispäivän tienoilla.

Reijo Lähteenmäki

Comments on: "Vastataan haasteeseen" (1)

  1. Reijo Lähteenmäki said:

    Viikon vitsi – sivuilla on nyt viikottaiset vitsit maaliskuun puoliväliin saakka..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Avainsanapilvi

%d bloggaajaa tykkää tästä: