Pohjalaisuutta savon seudulla

Terveisiä Pohjanmaalta!

Huomasin, että Lapualle on Ylistarosta lyhyempi matka kuin Mikkelistä Juvalle. Harvoin silti tulee ajettua Lapualle, vaikka ei se polttoaineessa suuria kustantaisi.

Käväisin viikon puolivälissä Ylistarossa kulkuneuvoa ”komistamassa”! VW Transporter sai SUOMI 100 – teeman mukaisen (osittaisen) värityksen: valkoisen, alaosaltaan mustan auton ovet, takaluukku ja konepelti ovat tällä haavaa siniset. Kun vielä tulisi asennettua kylkiin SUOMI 100 -tarrat, niin kyllä kelpaisi liikkua kylillä!

Kysymykseen: ”Vaikuttaako Transportterin väritys ihmisten liikennekäyttäytymiseen?” – on minulla henkilökohtainen vastaus testimatkalta Ylistaro – Ähtäri – Keuruu – Jyväskylä – Mikkeli. Ja vastaushan kuuluu: ”Kyllä vaikuttaa!” Liikenne rauhoittui kovasti, eikä ”turhia” ohituksia syntynyt. Että silleen.. Kyllä samalla tuli omaakin liikennekäyttäytymistä kontrolloitua. Tuli mm. ajetuksi melkoisen lailla nopeusrajoitusten mukaan, eikä 1-2 kilometriä yli sallitun nopeuden.

Kulkuneuvo kyllä muuttuu aikanaan valkoiseksi, mutta ei sitä kaikkea ehdi kerralla tekemään.. Kun nyt on ollut ”vähän sateiset” nuo kelit.

Niin, ne terveiset Pohjanmaalta, kyllä se paikallan on!

RL

Comments on: "Terveisiä Pohjanmaalta!" (3)

 1. Reijo Lähteenmäki said:

  Terveisiä myös Vienan Karjalasta! Käväisimme siellä pienellä porukalla. Mielenkiintoinen retki! Karjalan kansanousun kukistuttua 1920 -luvulla, tuli Pohjanmaallekin sieltä alueelta paenneita ihmisiä. Marjatta Laitinen voisi kertoa lisää..

 2. Hienoa, Reijo. Vierailet usein siellä Vienan Karjalassa. Tärkiää, että saatat yhdistykselle tietoja.HYvä vinkki sihteerimme Marjatta Laitisen muistelua. Nyt kuitenkin valmistellaan Mikkelin seudun Pohjalaisten pikkujouluun 1.12.2017 iltaohjelmaa. Tuloo. Näytää hyvältä -googlaa mikkelin seudun pohjalaiset.
  Antti Tervasmäki, puheenjohtaja

  • Reijo Lähteenmäki said:

   Ennakkotieto pikkujouluista on nyt sivuilla.
   Nyt mainostus päälle, niin eiköhän kartanon tupa täyty..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Avainsanapilvi

%d bloggaajaa tykkää tästä: