Pohjalaisuutta savon seudulla

Toimintaa 2019

Toimintakertomus 2019

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2019

 • Yhdistyksen vuosikokous pidettiin keskiviikkona 6.3.2019 Mikkelin Sotilaskotiyhdistyksen tiloissa. Kokouksen aluksi kuultiin Sotilaskotiyhdistyksen historiasta ja toiminnasta. Eepin grilli tarjosi kokousväelle Sotkun munkkikaffeet.

 • Kokouksessa valittiin vanha hallitus jatkamaan. Puheenjohtajana jatkaa Jukka Kankaanpää (Lapua), sihteerinä Sari Saukkonen (Vaasa), rahastonhoitajana Kyllikki Kaaja (Laihia), ja muina hallituksen jäseninä Antti Tervasmäki (Lapua), Ailo Ala-Vannesluoma (Alavus), Juhani Nummela (Laua) ja Arto Seppälä (Vähäkyrö).

 • Hallitus kokoontui vuoden 2019 aikana viisi kertaa. Kokoukset pidettiin useimmiten Stellan kahviossa ja kaksi kertaa Marjatta Laitisen luona.

 • Toimintavuoden aikana yhdistyksellä oli 25 maksanutta jäsentä (37 vuonna 2017). Jäsenmaksu nostettiin vuosikokouksessa kymmenestä 20 euroon, joten jäsenmaksuista kertyneet varat eivät vähentyneet.

 • Yhdistyksen toiminnasta on tiedotettu vuoden aikana kuudella jäsenkirjeellä ja lisäksi pikkujouluihin lähetettiin kutsu erikseen. Jäsenkirjeet on lähetetty pääosin sähköpostitse. Vuoden lopulla kirjeitse lähestyttäviä jäseniä oli 5.

 • Reijo Lähteenmäki on ylläpitänyt Mikkelin seudun Pohjalaiset –kotisivuja, jotka ovat olleet yksi tiedotuskanava. 2019 kotisivuilla kävijöitä oli 1794 ja yhteensä 3143 avausta.

 • Facebookiin vuonna 2018 perustettu Mikkelin seudun Pohjalaiset –ryhmä on ollut toinen tiedotuskanava, jossa ryhmän jäsenet ovat voineet julkaista myös omia postauksia. Ryhmässä oli 18 jäsentä vuoden 2019 lopussa.

 • Sponsoreina toimivat Eepin Grilli sekä Jokipiin pellava.

TOIMINTA

 • Pääsiäisvalakiat poltettiin jälleen lankalauantaina 20.4.2019 Mikkelipuistossa. Tapahtuma järjestettiin jälleen yhteistyössä Puutarharavintola Greenerin kanssa. Näin käynnistettiin yhteistyö uuden toiminnanjohtajan Heidi Kelhon kanssa.

Sytytimme valakiat ja tulessa olikin vahtiminen, koska kevät oli jo pitkällä ja ympäröivä nurmi kuiva. Mikkelin Esikaupungin VPK kävi sammuttamassa tulet. Arto Seppälä puhui ja 4H-yhdistyksen trullit pitivät lapsille ohjelmaa. Paikalla oli arviolta 300 henkeä.

 • Kesäteatteriretki tehtiin tällä kertaa Koirakiven kesäteatteriin 11.7.2019. Näytöksenä oli musikaali ”Kaksi kitaraa – Topi Sorsakosken tie Ähtäristä tähtiin”. Teatteriin kuljettiin kimppakyydeillä ja mukana oli kaikkiaan 17 henkeä. Jäsenet saivat lipun hinnasta 5 euron alennuksen, jonka yhdistys maksoi.

 • Pikkujoulut juhlittiin tällä kertaa Mikkelin vanhalla upseerikerholla. Mukana oli 28 juhlijaa (2 ilmoittautunutta jäi sairastumisen vuoksi pois).

Maistuvan perinneruokailun lisäksi ohjelmassa oli perinteisesti yhteislaulua, puuropuhe (Aarre Kunnas), Jouluevankeliumi murtehella (Heli Joensuu) ja palkitsemiset. Kunnialippiksen sai Aarre Kunnas ja standaarin Heli Joensuu. Lisäksi pitkäaikainen sihteeri Marjatta Laitinen kukitettiin kunniajäseneksi. Teatteriryhmä eli Juhani Alanen, Ailo Ala-Vannesluoma, Jukka Kankaanpää ja Antti Tervasmäki lukivat viimemainitun kirjoittaman jatko-osan Mikkelin seudun Pohjalaisten kronikkaan.

Ohjelmassa oli yllätyksiäkin. Pekka Kivinen saapui kitaransa kanssa ja esitti hauskan laulun. Uutta illan ohjelmassa oli arpajaiset, joissa arvottiin sponsoreidemme ja jäsentemme lahjoittamia tuotteita: Eepin grillin ja Greenerin lahjakortteja, Jokipiin pellavan pellavatuotteita ja monenmoisia tavarapalkintoja.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Avainsanapilvi

%d bloggaajaa tykkää tästä: